• وبلاگ : ثرياي كوير ايران
  • يادداشت : سياسي ها بخوانند!
  • نظرات : 2 خصوصي ، 17 عمومي
  • پارسي يار : 1 علاقه ، 6 نظر

  • نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + zahra 
    به نام خدا
    سلام . در مورد آيه اول سوره نساء که اشاره فرموديد به طور قطع ناظر به مسائل خانوادگي است. در محيط خانوادگي اسلام مي گويد: رياست خانواده با مرد است و خود آيه علتش را ذکر مي کند و آن علت مال زندگي خانوادگي است.
    احساسات زوجين نسبت به يکديگر نوعي احساسات است که در روابط زوجين، زن حکومت مرد را مي پذيرد کما اينکه مرد هم نوعي ديگر از تسلط زن بر خودش را مي پذيرد.
    توجه به اين حديث پيغمبر بد نيست:
    انهن يغلبن العاقل و يغلبهن الجاهل. زنان بر عاقلان غلبه مي کنند و جاهلان بر زنان غلبه مي کنند.
    بنابر اين نمي شود گفت که اين آيه مي خواهد بگويد در مطلق شئون زندگي هميشه مردان بايد بر زنان حکومت کنند و اين ايه فقط مربوط به روابط زوجين است.
    اما در مورد حديثي که از حضرت علي نقل فرموديد که اولا از نظر سند که شهيد مطهري نتوانسته اثبات کند، شما چطور اثبات نموده ايد!
    ثانيا بر فرض اينکه زنان در مجموع از نظر قوه تعقل ضعيفتر باشند که ثابت نشده است، در مورد هر زني نسبت به هر مردي صادق نيست، چه بسا زناني از نظر قوه تعقل از بسياري از مردان قوي تر باشند.
    ثالثا زنان بر فرض اينکه توانايي رياست مجلس نداشته باشند که اصلا تمايلي هم به اين کار ندارند، قدرتهاي ديگري دارند که در مجموع براي تقسيم کار در نظام خلقت به آنها داده شده، پس در مجموع نسبت به مردان ضعيف نيستند و نمي توان آنها را با واژه «ضعيفه» توصيف کرد.
    اما استفاده عوامانه آن مربوط به فرهنگ مردان جاهل است و توهين و تحقير است.



    پاسخ

    سلام. گفتيد فقط مربوط به زوجين است اما اگر آرا انديشمندان اسبق نگاهي بيندازيد مثلا مرحوم نائيني از اين آيه به عنوان قانون سياسي استفاده مي کنند. سوال؟ چرا زن نمي تواند ولايت داشته باشد؟ چرا زن نمي تواند قاضي باشد؟ و... براي پاسخ به اين سوالات به اين آيه رجوع مي شود! گذشته از مسائل شرعي روانشناسان امروز نيز ثابت کرده اند که شخصيت زن وابسته به شخصيت ديگري شکل مي گيرد در حالي که مرد دوست دارد شخصيتش مستقل شکل بگيرد. در بحث تعقل نيز امروز ثابت شده که احساسات در تصميم گيري زنان نقش موثرتري دارد تا تعقل! اين به معناي بي عدالتي خدا نيست اتفاقا عين عدالت است چرا که نقشي که خدا براي زن تعريف مي کند نقش آميخته با احساسات است مثل مادر بودن! اين نکته را روانشناس ها هم قبول دارند که زنان پرستاران بهتري هستند لذا عدالت خدا يعني هر چيز در جاي خودش قرار بگيرد آيا به نظر شما سزاوار است که يک زن شغل چاه کني را انتخاب کند؟ نه چون با تعريفي که از او شده است سازگاري ندارد(کاري به استثناها ندارم که فلان خانم الان اين کار را مي کند يا مثلا رشته معدن ميخواند بحث آفرينش و تعيين نقش است) لذا اين ويژگي هاي دوگانه زن و مرد آيه اي از آيات خداست که در صورتي که در کنار هم قرار بگيرند موجبات تکامل طرفين ايجاد مي شود! اگر اين تفاوت در احساس و تعقل وجود نداشت آيا ازدواج به معناي تکامل بود؟ اما در خصوص بکارگيري اين واژه آيا مورچه ضعيفتر از عقرب نيست؟(توجه داشته باشيد که هر دو براي طبيعت نياز است) آيا اين ضعف معناي بدي دارد؟ آيا توهين به مورچه است يا قبول واقعيت؟؟؟ آيا اين ضعف نشانگر عدالت(يعني هر چيز سر جاي خودش) خدا نيست؟/ در خصوص اون عبارت نهج البلاغه بايد بگم كه در مورد جنگ جمل و روياروي با عايشه بوده داست.