به نام خدا
سلام . در مورد آيه اول سوره نساء که اشاره فرموديد به طور قطع ناظر به مسائل خانوادگي است. در محيط خانوادگي اسلام مي گويد: رياست خانواده با مرد است و خود آيه علتش را ذکر مي کند و آن علت مال زندگي خانوادگي است.
احساسات زوجين نسبت به يکديگر نوعي احساسات است که در روابط زوجين، زن حکومت مرد را مي پذيرد کما اينکه مرد هم نوعي ديگر از تسلط زن بر خودش را مي پذيرد.
توجه به اين حديث پيغمبر بد نيست:
انهن يغلبن العاقل و يغلبهن الجاهل. زنان بر عاقلان غلبه مي کنند و جاهلان بر زنان غلبه مي کنند.
بنابر اين نمي شود گفت که اين آيه مي خواهد بگويد در مطلق شئون زندگي هميشه مردان بايد بر زنان حکومت کنند و اين ايه فقط مربوط به روابط زوجين است.
اما در مورد حديثي که از حضرت علي نقل فرموديد که اولا از نظر سند که شهيد مطهري نتوانسته اثبات کند، شما چطور اثبات نموده ايد!
ثانيا بر فرض اينکه زنان در مجموع از نظر قوه تعقل ضعيفتر باشند که ثابت نشده است، در مورد هر زني نسبت به هر مردي صادق نيست، چه بسا زناني از نظر قوه تعقل از بسياري از مردان قوي تر باشند.
ثالثا زنان بر فرض اينکه توانايي رياست مجلس نداشته باشند که اصلا تمايلي هم به اين کار ندارند، قدرتهاي ديگري دارند که در مجموع براي تقسيم کار در نظام خلقت به آنها داده شده، پس در مجموع نسبت به مردان ضعيف نيستند و نمي توان آنها را با واژه «ضعيفه» توصيف کرد.
اما استفاده عوامانه آن مربوط به فرهنگ مردان جاهل است و توهين و تحقير است.